Zoek een overlijdensbericht in uw regio

zoekvelden
zoekvelden

Lenie Schaap

Overleden op 10-9-2018


Lenie Schaap
Lenie Schaap, | 10-9-2018

In verzorgingshuis Velserduin is maandagmiddag op 78-jarige leeftijd zangeres Helen Shepherd uit IJmuiden overleden. Shepherd, geboren als Lenie Schaap, werd vooral bekend als zangeres van het trio The Shepherds samen met haar broers Nico en Jan

. De grootste klapper van de Shepherds was het lied Dank U. In de jaren zestig waren ze bijna wekelijks op televisie met Nederlandse volksliedjes die in een nieuw jasje waren gestoken. Ook traden ze op in liveprogramma’s voor het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus en de geboorte van Willem-Alexander.

n 1966 nam Shepherd deel aan het Nationaal Songfestival met het lied Wereld. Zij eindigde als derde. Later trad de zangeres nog op in het KRO-programma Kom eens langs en zong zij als gastvrouw op grote cruiseschepen.

De formatie stopte in 1975 met optreden. Twee jaar later gingen Helen en haar broer Jan toch verder als The New Shepherds. Het laatste album van het duo verscheen in 2003, Kerstboomkaarsjes. Datzelfde jaar werden broer en zus Shepherd geridderd tot ereburgers van de gemeente Velsen.

Helen Shepherd werd in 2008 getroffen door een hersenbloeding en kon daarna niet meer goed praten. Zij heeft sindsdien niet meer gezongen en verscheen niet meer in het openbaar.Condoleanceberichten

 1. Op 19 september 2018 geplaatst door: Adrian Mey
  R.I.P. Helen.

  Condoleances en heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 2. Op 18 september 2018 geplaatst door: Theo de Haas
  Rust in vrede Helen. We zullen je prachtige heldere stem missen. Draai nog vaak jouw/jullie plaatjes. Heb de verzameling bijna compleet. Vooral Wereld en Ver over de horizon zijn mijn favorieten. Voor mij had je in 1966 gewonnen!

 3. Op 15 september 2018 geplaatst door: Geke
  Rust zacht

 4. Op 12 september 2018 geplaatst door: Frank van der Weide
  Ik heb de eer gehad Helen Shepherd twee keer te ontmoeten. Dit was tijdens de herdenking van Pim Fortuyn. Ik vertelde haar dat ik haar liedjes nog altijd draai en ook op mijn werk met oudere verstandelijk gehandicapten. Met trots mocht ik met haar op de foto. Wat een lieve vrouw. Helen, Dank u, voor uw inspirerende liedjes. Familie veel sterkte toegewenst.

 5. Op 11 september 2018 geplaatst door: EJ
  Vergeten sterren uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Ze waren inderdaad veel op televisie. Het was niet zo mijn smaak maar Helen trad veelvuldig op met haar Sheperds. Rust in vrede lieve Helen en bedankt voor de vele uren van muziek voor de mensen die wel van uw muziek hielden.

 6. Op 11 september 2018 geplaatst door: P. Vleeshouwers
  Gecondoleerd met het verlies van deze gedenkwaardige persoon.


Teken condoleanceregister

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Reageren

Mocht uw condoleance na het versturen niet direct zichtbaar zijn, kijkt u dan op een later tijdstip nog eens.


Levensverhaal

Voor deze persoon is nog geen levensverhaal beschikbaar.

Maak nu een levensverhaal aan

Uitgelicht

 1. Twee zusjes overleden Twee zusjes overleden
  Reacties
  lees meer | 320 reacties
 2. Een kindje Een kindje
  Reacties
  lees meer | 114 reacties
 3. Een kindje Een kindje
  Reacties
  lees meer | 146 reacties
 4. Gezin overleden Gezin overleden
  Reacties
  lees meer | 18 reacties
 5. Sjoukje Hooymaayer Sjoukje Hooymaayer
  Reacties
  lees meer | 29 reacties
 6. Fleur van Amerongen (6) Fleur van Amerongen (6)
  Reacties
  lees meer | 55 reacties