Zoek een overlijdensbericht in uw regio

zoekvelden
zoekvelden

Rhodé Zondag

Overleden op 16-4-2018


Rhodé Zondag
Rhodé Zondag, | 16-4-2018

De 14-jarige scholiere Rhodé Zondag is vanmiddag om het leven gekomen, na een aanrijding met lijnbus 178 op de Goudse Thorbeckelaan. Reanimatie ter plekke mocht niet meer baten voor de leerlinge, afkomstig uit Woerden.

,,Ze was helemaal weg, niet meer te redden’’, zegt een geëmotioneerde betrokkene.

De 14-jarige Rhodé fietste rond 13:25 uur zoals elke schooldag van haar school het Driestar College in Gouda naar haar huis in Woerden, samen met een groepje mede-leerlingen. W. de Kloe, lid Van het College van Bestuur van het Driestar College: ,,Mede-leerlingen hebben dit dus zien gebeuren. De betrokken scholieren hebben we direct na het ongeluk op school opgevangen en zij zijn door hun ouders opgehaald. Nadat de familie van Rhodé in kennis is gesteld, hebben wij ook onze andere leerlingen en leerkrachten geïnformeerd.’’

De komende dagen zal er op diverse fronten ruimte zijn op school om de leerling te herdenken. ,,We zullen daar op een passende manier bij stilstaan.’’

Paniek
Het ongeval gebeurde vlakbij de middelbare school GSG Leo Vroman en crèche Partou. Het gebied rond de Thorbeckelaan is volledig afgezet. De Thorbeckelaan zelf blijft tot vanavond laat afgesloten. Er zijn zo'n vijftien agenten ter plaatse. De politie heeft een tent opgezet en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval

Een flink aantal mensen is getuige geweest van het ongeval, zowel buspassagiers als voorbijgangers op straat. Ook leerlingen van de nabijgelegen middelbare school GSG Leo Vroman hebben het ongeval vanuit de schoolramen zien gebeuren. Leerling Nabil: ,,Het ongeval zelf heb ik niet gezien, maar wel wat er direct daarna gebeurde. De paniek en de angst. Dan hoop je nog dat het goed komt, maar als je hoort hoe dit is afgelopen, word je heel verdrietig.’’ Voor leerlingen van de school was vanmiddag al Slachtofferhulp voor handen.

Medeleven
De familie van het slachtoffer is inmiddels ingelicht. ,,Een dierbare op deze manier verliezen, dat is toch je grootste angst’’, verzucht een medewerker van GSG Leo Vroman. ,,Er kwam al een man de afgezette locatie opgestormd, omdat hij vermoedde dat het zijn dochter betrof. Hij dacht haar fiets te herkennen. Die man is gerustgesteld, maar voor een ander gezin is dit nu wel de keiharde waarheid.’’

De burgemeester van Gouda Milo Schoenmaker betuigt op Twitter zijn medeleven met de familie van het slachtoffer.
(bron: AD.nl; 16-4-2018)Condoleanceberichten

 1. Op 21 april 2018 geplaatst door: A
  Ds en familie Zondag , Van harte sterkte allemaal met het verlies van uw dochter en jullie zus ! Wat een indrukwekkende dienst was het vanmiddag , Wat een Genade te mogen weten dat uw dochter mag juichen voor ZIJN troon ! Wat een liefdevolle waarschuwing voor ons allemaal gaf u een ieder mee ! HIJ stond centraal te midden van het grote verdriet . Heel veel sterkte voor nu en de tijd die komen gaat in het gemis van uw dochter en jullie zus hier op aarde ! ZIJN onmisbare nabijheid toegewenst allemaal , ook veel sterkte voor de gergem Woerden en alle mede leerlingen .

 2. Op 21 april 2018 geplaatst door: Familie Zuidam
  Wat bijzonder ontroerend dat u zelf de dienst kon en mocht leiden. Bij zo'n vreselijk gemis hopen wij dat jullie als gezin heel veel kracht mogen krijgen om dit verlies te moeten dragen. Wij bidden voor jullie voor de aankomende tijd.

 3. Op 21 april 2018 geplaatst door: Bettine van de Vliert
  Gecondoleerd met het verlies van jullie dochter en zus en zusje en kleindochter. Waar liefde woont gebied de HEERE zijn zegen. Hoopt dat u en jullie daar troost uit mag halen. Sterkte in alles en Gods nabijheid toegewenst.

 4. Op 21 april 2018 geplaatst door: Mies
  Wie bij God is,is veilig!!

 5. Op 21 april 2018 geplaatst door: Een moeder
  Gecondoleerd met dit inmense verdriet en gemis. Geluisterd naar uw preek. Heel veel sterkte. Onze dochter heet ook Rhodé en is ook 14 jaar. Het raakt ons diep. We bidden voor jullie.

 6. Op 20 april 2018 geplaatst door: Hans Veldhoen
  Lieve fam. Zondag, van harte gecondoleerd met verlies van Rhodé. Heel stil word je van zo'n intens verdrietig bericht. Dit is niet te bevatten.
  Ps 22 vs 5, 6 (ber).

 7. Op 20 april 2018 geplaatst door: Vroegh
  Lieve fam. Zondag,

  Veel sterkte en kracht toegewenst met dit onpeilbare ,smartelijk verlies van Rhode. Dat God jullie de kracht moge schenken om dit grote verlies te kunnen dragen.

 8. Op 20 april 2018 geplaatst door: Hennie
  Geliefde familie Zondag

  God geve u hoop en sterkte in dit smartelijke verlies.

 9. Op 20 april 2018 geplaatst door: J. Maas
  Lieve familie Zondag, heel veel sterkte en kracht toegewenst / toegebeden bij het verlies van Rhodé, moge God u de kracht geven om te uiteindelijk te mogen zeggen: Uw wil geschiedde.

 10. Op 20 april 2018 geplaatst door: Fam. J.C. van Ballegooijen
  Lieve familie Zondag, wat vreselijk verdrietig dat jullie Rhodé is verongelukt. We bidden u Gods nabijheid en troost toe. Een meelevende groet uit Linschoten.


Teken condoleanceregister

Er wordt getoetst of de inhoud van uw bericht voldoet aan de door Mensenlinq.nl gestelde waarden en normen. Mocht dit niet het geval zijn, behouden wij ons het recht voor om uw bericht te verwijderen.

Reageren

Mocht uw condoleance na het versturen niet direct zichtbaar zijn, kijkt u dan op een later tijdstip nog eens.


Levensverhaal

Voor deze persoon is nog geen levensverhaal beschikbaar.

Maak nu een levensverhaal aan

Uitgelicht

 1. Cris (16) Cris (16)
  Reacties
  lees meer | 9 reacties
 2. Jeroen Goeleven Jeroen Goeleven
  Reacties
  lees meer | 9 reacties
 3. Jeroen de Bruyn (19) Jeroen de Bruyn (19)
  Reacties
  lees meer | 6 reacties
 4. Berry Evers Berry Evers
  Reacties
  lees meer | 6 reacties
 5. Rhodé Zondag (14) Rhodé Zondag (14)
  Reacties
  lees meer | 51 reacties
 6. Harry Voesenek Harry Voesenek
  Reacties
  lees meer | 7 reacties